Turvallisesti liikenteessä

Turvallisesti liikenteessä

Facebook
Twitter
LinkedIn

Syksy on monelle se paras vuodenaika. Illat pimenevät ja puiden lehdet muuttuvat kauniin puna-keltaisiksi. Sateisen iltalenkin jälkeen voi sytyttää takkaan tulen tai istahtaa saunan lauteille nauttimaan. 

Pimeää liikenteessä

Syksy tuo mukanaan myös vaaroja. Pimeys ja sade aiheuttaa erityisesti liikenteeseen haasteita. Näkyvyys heikkenee, ja koulujen alkamisen myötä kaduilla liikkuvat myös pienet lapset jotka eivät välttämättä tiedosta kaikkia vaaran paikkoja. Tietä ylittävät eläimet eivät pimeydessä näy, ja hirvikolareita tapahtuu valitettavasti viikoittain ympäri maata. 

Loppusyksystä tien liukkaus yllättää joka vuosi tielläliikkujat. Autoilijoille tärkein toimenpide onkin vähentää nopeutta. Täten ehtii reagoida paremmin, jos esimerkiksi suuri eläin hyppää tielle. Täytyy muistaa, että jarrutusmatka on liukkaalla tiellä huomattavasti pidempi, kuin kuivalla tiellä. Hiljennä vauhtia etenkin koulujen läheisyydessä!

Heijastin

Jalankulkijoille halvin henkivakuutus on heijastin. Niitä kannattaa olla useampi. Nykyään voi hankkia myös kokonaan heijastavan vaatteen tai esimerkiksi heijastavan sateenvarjon ja lapselle heijastavan repun. Anna autoilijalle mahdollisuus havaita sinut ajoissa! Heijastimista löydät lisää tietoa Liikenneturvan sivuilta.

Lapsille kannattaa jo mahdollisimman aikaisessa vaiheessa opettaa turvallinen liikennekulttuuri. Tie ylitetään vain suojatien kohdalla ja vapaa kulku varmistetaan katsomalla molempiin suuntiin useita kertoja. Jos suojatien kohdalla on liikennevalot, tietä ylitetään vain vihreän valon palaessa, ja silloinkin kannattaa varmistaa, että autot ovat pysähtyneet punaisiin valoihin. Lapsi seuraa herkästi aikuisen esimerkkiä, joten ethän kävele punaisia päin! 

Turvallisesti pyöräillen

Polkupyörä kannattaa taluttaa suojatien yli. Niin, ja onhan kaikilla perheenjäsenillä kypärä päässä ja hihna kiinni? Se toinen halpa henkivakuutus, pyöräilykypärä. On hyvä muistaa, että 1.6.2020 voimaan tulleen tieliikennelain myötä polkupyörässä pitää olla kirkas valo edessä ja punainen valo takana pyöräillessä pimeällä.

Nautitaan syksystä, liikutaan esimerkillisesti ja turvallisesti liikenteessä sekä pysytään terveinä! 

Syysmaisema

Haluamme muistuttaa vielä syyskuun alennuskampanjasta, jossa lasten ensiapukurssille osallistuvat vanhemmat (pari) saavat -10% alennuksen osallistumismaksusta. Lisää tietoa täältä!

Facebook
Twitter
LinkedIn