Webinar – första hjälpen skolningarnas framtid?

Webinar – första hjälpen skolningarnas framtid?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Webinar är virtuella tillställningar och seminarier som hålls på nätet, och vars åskådare och framförare kan delta via dator oberoende var man befinner sig. 

Alla vet säkert redan att andra vågen av corona pandemin är här. Enligt rekommendationerna skall man undvika större samlingar och sträva till att göra så mycket man kan på distans. Det gäller även skolningar. Vi tar corona situationen och rekommendationerna på allvar, så vi har jobbat för att kunna börja erbjuda första hjälpen skolningar via webinar. 

Första hjälpen på distans

I dagens läge så är det enda som behövs för webinar en internetuppkoppling och en dator/tablet/smarttelefon eller dylikt som har kamera och mikrofon. Sen kan det ju också vara trevligt med ett headset eller annan ljudanläggning om man vill ha bättre kvalitet på mikrofonen och ljudet. Man kan ju förstås också klara sig utan kamera och mikrofon, men det är att rekommendera för att kunna ha en bra integration.

Så vad är då fördelarna med webinar? I detta skede är väl kanske den största fördelen att man minska på möjlig corona spridning i jämförelse med närstudier. Sen sparar man ju både tid och pengar då man inte behöver ta sig till skolningen. En annan fördel i jämförelse med närstudier är att det kanske är lättare att hänga med om man får se på sin egen skärm istället för en skärm som är längre bort eller så sitter någon i vägen. Med webinar finns också möjligheten att banda in föreläsningen för att kunna repetera senare. 

Minus sidan är ju att speciellt för oss att den praktiska övningen uteblir, dock kommer vi att försöka hitta på sätt att kunna öva ifall man är två som sitter framför samma dator. Sen har man också möjlighet att komma och öva i små grupper till vårt kontor som ligger väl beläget med rikligt med parkeringsplatser och gångavstånd från metron!

Första hjälpen webinar

Webinar är det stora nya 2020, så följ med på en skolning i höst. För trots Coronan så behöver vi ändå alla kunna första hjälpen. 

Bekanta dig med skolningsutbudet i skolningskalendern och besök vår nätbutik.

Ta hand om er och hoppas vi syns i rutan!

Facebook
Twitter
LinkedIn